Ingredients:
3 tasses de llet ATO
4 rovells d’ou
2 clares d’ou
½ tassa de sucre
1 tira de pell de llimona
1 beina de vainilla
1 polsim de nou moscada
1 polsim de canyella en pols
Elaboració:
Comencem posant un cassó amb dues tasses de llet ATO amb la vainilla i la pell de llimona. Deixem que cogui a foc mitjà.
Després, és el torn dels rovells d’ou. Els batem amb la mitja tassa de sucre.
Quan la mescla inicial estigui a punt de bullir, ho afegim la mescla dels ous batuts sense deixar de remoure. Quan estigui tot barrejat, ho col·loquem tot en una olla i ho deixem escalfant a foc mitjà. Però sense deixar de batre de manera constant, fins que la crema espesseixi.
Ho retirem del foc, i per detenir la cocció, afegim una última tassa de llet. Deixem que la crema es refredi a temperatura ambient.
D’altra banda, posem a bullir una mica d’aigua i en un cassó al bany maria afegim les clares d’ou i dues cullerades de sucre. Batem fins que el sucre es dissolgui i retirem del foc.
Quan les clares estiguin a punt de neu, les afegim a la preparació anterior. I ja tenim llest el nostre ponx d’ou!
Bon profit!
Font: revisa-la aquí.