Pastís Banoffe

Ingredients:

  • 100g de galetes
  • 45g de mantega tradicional ATO
  • 2 o 3 cullerades de “toffee” o almívar de llet
  • 1 plàtan
  • 100ml de nata liquida per muntar
  • 15g de sucre glacé

 

Elaboració:

Triturem les galetes i afegim la mantega tradicional ATO, lleugerament fosa. Barregem bé fins a homogeneïtzar. Cobrim la base i laterals d’un motlle rodó amb això, pressionant bé per a compactar.

Ho guardem al congelador 10 minuts perquè es posi dur. Quan la base estigui ben ferma, retirem el motlle i l’emplenem. Cobrim la base de galeta amb una capa de toffe o almívar de llet, i sobre ella, repartim rodanxes de plàtan. Podem posar un a o dues capes, al gust.

Muntem la nata i el sucre glacé amb unes varetes elèctriques (ha d’estar molt fred perquè munti bé) amb cura de no batre més del compte perquè no es talli. Cobrim la capa de plàtan amb nata muntada, quantitat al gust.

Podem donar a la nata muntada un punt extra de fermesa afegint una mica de formatge crema. Finalment, si volem un toc extra de sabor i textura, ratllem una mica de xocolata per la superfície i ja està el nostre pastís banoffee llest per a menjar.

 

Bon profit!

Consulta la font aquí.