Bunyols de bacallà

Ingredients:

  • 400g Bacallà dessalat
  • Julivert fresc
  • 2 grans d’all
  • 200g Farina
  • 150g Mantega tradicional ATO
  • 300ml d’aigua
  • 1 cullerada petita de llevat químic
  • Oli d’oliva per fregir
  • Sal al gust

Elaboració:

Comencem bullint el bacallà, després el colem, li llevem la pell i les espines i el reservem. Posem a foc mitjà una cassola amb l’aigua i la mantega ATO. Quan comenci a bullir, retirem del foc i tirem la farina tamisada amb el llevat. Ho portem de nou al foc i removem amb una cullera de fusta fins a aconseguir una massa homogènia i sense grumolls.

Retirem la cassola del foc i deixem temperar. Afegim els ous d’un en un, removent bé, de manera que fins que no estigui integrat el primer no afegirem el segon. Ens quedarà una massa de bunyols espessa, brillant i cremosa. Tallem el bacallà, piquem el julivert i els alls i ho afegim tot a la massa. Removem i deixem refredar a la nevera una hora com a mínim.

Després d’aquest temps de repòs, escalfem l’oli en una paella. Amb l’ajuda de dues culleres, formem els bunyols i els anem fregint a poc a poc. A mesura que els treiem de l’oli, els anem deixant sobre un plat cobert amb paper de cuina perquè absorbeixi l’oli sobrant.

Bon profit!

Consulta la font aquí.