Ingredients:
300 g d’arròs per a risotto
80 g mantega ATO
200 g cansalada viada curada
250 g Xampinyons
200 ml nata per cuinar ATO
800 ml brou de pollastre
200 g formatge parmesà ratllat
Pebre
Nou moscada
Sal
Elaboració:
Comencem el nostre risotto rentant bé els xampinyons i tallant-los en làmines. Piquem també la ceba, en trossets petits, i la cansalada viada en tires.
En una olla alta posem la mantega ATO (reservant uns 20 g. per al final de la recepta), a foc mitjà (mantindrem aquest foc durant tot el procés) i una vegada fosa, saltejarem tots els ingredients que havíem picat en el primer pas.
Comencem ofegant la cansalada i la ceba i afegim el xampinyó.
Una vegada la ceba comenci a transparentar afegirem la nata i ho anem movent bé.
El següent pas serà afegir l’arròs, i ofega’l un parell de minuts. Passat aquest temps, afegeix un parell de gots de brou de pollastre calent i continua removent perquè l’arròs deixi anar el midó, i adquireixi aquesta textura tan característica dels risottos.
Mou sovint fins que es quedi sense brou, llavors torna a afegir dos altres gots de brou. Repeteix el procés fins que esgotis els 800 ml. de brou.
Amb l’últim got de brou que tiris, afegeix la nou moscada, el pebre molt i la sal.
Una vegada ja estigui llesta la recepta, apaga el foc i afegeix la mantega que et va sobrar dels primers passos, tallada en daus petits i mou bé fins que es desfaci.
Finalitzem afegint el formatge ratllat i movent fins que s’hagi fos. I ja està llest per a servir.
Bon profit!
Consulta la font aquí.