Rotllets de canyella

rotlles canyella

Ingredients:

Per a la massa:

250 ml de llet ATO (1 tassa de llet tèbia)
2 Cullerades petites de llevat granulat (7 grams)
½ Tassa de sucre (100 grams)
2 Ous
2 Cullerades de mantega ATO (fosa)
1 cullerada petita de sal
630 grams de farina

Per al farcit:
2 Cullerades de mantega ATO
1 Tassa de sucre morè
3 Cullerades de canyella en pols

Per al “frosting”:
110 grams de formatge de crema
1 Tassa de sucre glacé
1 cullerada d’essència de vainilla

Elaboració:

En un bol petit barregem el llevat amb la llet, i ho deixem reposar 10 minuts.
Mentrestant en un bol gran barregem els ous, la mantega fosa, el sucre i la sal. Després agregar la barreja de llevat.
Continuem agregant a poc a poc la farina, tassa per tassa.
Ho barregem tot fins a integrar tots els ingredients.
Ho pastem tot durant uns 5 minuts. Podem anar incorporant una mica més de farina si fos necessari.
Fem una bola i col·loquem la massa en un bol amb una mica d’oli, ho tapem i ho deixem reposar durant 1 hora o fins que dobli el seu volum.
Barregem el sucre morè amb la canyella, i ho deixem en un bol.
Una vegada estigui llesta la massa, l’estirem fins a deixar-la de forma rectangular.
Amb un pinzell la pintem amb mantega. Després escampem la mescla de sucre morè amb canyella.
Enrotllem amb molta cura la massa. Després la tallem en 12 parts.
Ho col·loquem sobre una safata coberta amb paper de mantega.
Ho deixem reposar uns 30 minuts.
Preescalfem el forn a 180 °C.
Ho enfornem entre 20 o 25 minuts.
Preparar el frosting batent el formatge crema, la mantega, el sucre morè i l’essència de vainilla. Ho afegim sobre cada rotllo de canyella una vegada que estiguin llestos.

Bon profit!

Pots consultar la font aquí.