Ingredients:
125 ml (1/2 tassa) de llet semidesnatada ATO
3 ous + 1 per al setinat
425-450 g de farina integral o d’espelta integral
2 cullerades de pela de taronja finament picada
100 gr. de panses o xocolata picada sense sucre
1 cullerada de llevat sec actiu
3 cullerades d’edulcorant
60 gr d’oli de coco fos
1 cullerada d’espècies mixtes (o espècies de carabassa)
Ratlladura de 1/2 taronja
Un polsim de sal marina
Elaboració:
Barregem la llet tèbia i el llevat i deixem reposar durant 5 minuts. Barregem els ous, l’edulcorant, l’oli de coco, la ratlladura de taronja i l’extracte de taronja, després afegim la mescla de llet i llevat. Utilitza una cullera de fusta o una batedora amb un ganxo per a barrejar la sal, les espècies i la farina fins a obtenir una massa suau. Pasta durant 3-4 minuts, després pasta-ho amb la pela de taronja i les panses o la xocolata. Si la massa es torna molt enganxosa en aquest punt, afegeix una mica més de farina; ha d’estar suau però no gaire enganxosa.
Col·loquem en un recipient una mica de mantega, afegim la massa, ho cobrim amb film transparent o un drap de cuina i ho deixes reposar durant una hora o hora i mitja. Passat aquest temps, pasta la massa un parell de vegades i forma una bola. Col·loca en un motlle per a pastissos de 18 cm de profunditat ben folrat. I deixa-la reposar durant uns altres 30 minuts-1 hora. Mentrestant, preescalfa el forn a 180 °C.
Quan la massa hagi pujat i el forn estigui calent, unta el Panettone amb l’ou sobrant batut amb una mica de llet, i enforna-ho durant 35-45 minuts, fins que pugi, estigui daurat i ferm. Deixa refredar-lo completament abans de treure-ho de la llauna, després empolvora amb farina de coco, si ho desitges, abans de servir.
Bon profit!
Pots consultar la font aquí.