Mousse de cafè

Ingredients:

¾ tassa de cafè exprés
¾ tassa de sucre de canya integral (150g)
4 fulles de gelatina o 6g de gelatina en pols
500 ml de nata per a muntar ATO

Elaboració:

Comencem posant les fulles de gelatina a hidratar en un bol gran amb aigua freda durant almenys 5′. Si utilitzes gelatina en pols dilueix-la en el cafè exprés abans d’escalfar-lo.

Escalfa el cafè exprés en un cassó, afegeix el sucre i dona voltes fins que s’hagi dissolt. Llavors afegeix les fulles de gelatina hidratades una a una i removent alhora. Retira la mescla del foc i passa-la a un pot o bol per a guardar-la en la nevera fins que s’hagi refredat per complet, en uns 15-20′ està freda.

Munta la nata amb unes varetes fins que tingui una textura ferma i després afegeix en forma de fil la mescla de cafè i gelatina batent alhora amb les varetes però a velocitat mínima. Així aconseguirem que es barregi sense baixar la textura de la nata muntada. Ho guardem al frigorífic almenys una hora perquè la mousse agafi cos.

 

Bon profit!

Pots consultar la font aquí.