Ingredients:
500 ml de llet sencera
100 g de sucre
1 branca de canyella
1 llimona
3 clares d’ou
Canyella en pols per a decorar
Elaboració:
Rentem bé la llimona per a retirar les possibles restes de cera que pogués tenir la pell. Assequem i pelem procurant que no quedin restes blanques a la pell.
Afegim la llet a una cassola i afegim la pell de llimona, la branca de canyella i 60 grams de sucre. Escalfem al mateix temps que removem una mica perquè es vagi desfent el sucre.
Abans que comenci a bullir, retirem del foc i deixem refredar. Amb això aconseguim que la llet es pugui infusionar i pugui adquirir el sabor tan ric de la canyella i la llimona. Una vegada freda la llet, la colem i introduïm en un recipient apte per al congelador on la deixem reposar un parell d’hores.
Transcorregut aquest temps, retirem el recipient del congelador i removem. Tornem a introduir-ho al congelador dues hores més. Repetim l’operació anterior i ho posem al congelador per última vegada, dues hores més.
Uns minuts abans que es compleixi el temps de congelat, preparem una merenga. Per a això col·loquem les clares en un recipient profund i ho batem amb unes varetes. Quan comencin a agafar cos, afegim els 40 grams de sucre restants, a poc a poc, al mateix temps que continuem batent.
Una vegada format la nostra merenga, traiem la llet infusionada del congelador i l’afegim a poc a poc. Quan estigui tot ben lligat, serveix en copes, ho empolvorem amb canyella mòlta i servim immediatament.
Bon profit!
Consulta la font aquí.