Croquetes

Ingredients

 

800 ml de llet ATO 

300 ml de nata ATO 

1 o 2 cebes 

1 culleradeta de nou moscada 

150 g de pernil 

80 g de farina de blat 

Pa ratllat al gust 

3 ous 

Oli d’oliva verge extra 

Sal i pebre

 

Elaboració

 

  1. En una cassola, barreja la llet ATO i la nata ATO. Escalfa a foc mitjà fins que comenci a bullir, després apaga el foc i deixa refredar la mescla.

2.En una altra cassola, escalfa una mica d’oli d’oliva verge extra. Sofregeix la ceba finament picada fins que estigui tendra i transparent. Afegeix el pernil picat i cuina uns minuts fins que deixi anar el seu greix i es dauri lleugerament.

3.Afegeix la farina i remou bé, cuinant a foc baix perquè es torri una mica. Sala, posa pebre i afegeix 1 culleradeta de nou moscada al gust.

4.A poc a poc, incorpora la mescla de llet i nata, remenant constantment amb una batedora de mà per evitar els grumolls. Cuina fins que la beixamel espessi prou, ha de ser més espessa que la d’altres plats com els canelons.

5.Un cop la beixamel estigui llesta, retira-la del foc, cobreix-la amb paper film tocant la superfície per evitar que es formi crosta. Deixa reposar 15 minuts i després posa-la a la nevera durant almenys 2 hores, o fins que es refredi i es faci més espessa.

6.Quan la beixamel estigui ben freda, forma les croquetes amb les mans, donant-los la forma clàssica de croqueta.

7.Passa cada croqueta per ou batut i més tard per pa ratllat. Fregeix-les en abundant oli d’oliva verge extra fins que estiguin daurades i cruixents.

8.Col·loca-les en un plat amb paper absorbent per eliminar l’excés d’oli.

9 A gaudir!