Coliflor gratinada

Ingredients:

1 Coliflor
30g Mantega ATO
30g Farina de blat
600ml Llet semidesnatada ATO
Pebre blanc mòlt
Sal
90g Formatge ratllat (tipus cheddar, gouda o emmental)

Elaboració:

Comencem preparant la salsa de beixamel, per a tenir-la llesta quan la coliflor estigui cuita. Escalfem la mantega en una cassola i afegim la farina. Removem per a integrar i ho cuinem lleugerament, però sense que arribi a agafar color.

A continuació afegim la llet, a poc a poc. Ho cuinem durant 15 minuts al mateix temps que removem sense parar amb unes varetes per a desfer-nos dels grumolls que es puguin formar. Afegim sal i pebre al gust i reservem.

Netegem la coliflor, retirant les fulles verdes i el tronc que uneix els arbrets. Ho trossegem en peces de la mateixa grandària i els introduïm en una cassola amb abundant aigua bullent.

Afegim una mica de sal i cuinem la coliflor durant 8-10 minuts. Ha de quedar lleugerament dura perquè s’acabarà de coure en el forn. Escorrem bé, que no quedin restes d’aigua, i repartim en recipients aptes per a forn, sobre una fina capa de beixamel.

Cobrim cada recipient amb la resta de la salsa i afegim el formatge ratllat per damunt. Introduïm en el forn, precalfat a 220 °C amb calor a dalt i a baix, i coem durant uns 10-15 minuts o fins que la superfície estigui daurada. Servim immediatament.

Bon profit!

Pots consultar la font aquí.