Ingredients:
750 g de cogombre
50 ml de nata per a cuinar ATO
1 o 2 cullerades de vinagre de Jerez
1 Ceba escalunya
½ gra d’all
Anet fresc
Sal
Elaboració:
Pela el cogombre i treu-li les llavors amb una cullera petita.
Afegeix la sal en la part interior i deixa-ho reposar 10 minuts boca avall per suavitzar el sabor dels cogombres.
Tall el cogombre en trossos i reserva-ho.
Pelar la ceba escalunya i el gra d’all. I en una batedora de got, tritura la ceba escalunya i el gra d’all.
Afegeix el vinagre i la nata ATO. Tritura-ho de nou a velocitat màxima un parell de minuts.
Afegeix ara els trossos de cogombre i tritura-ho tot fins a aconseguir una textura suau.
Afegeix-li sal al gust i ajusta el vinagre si ho veus necessari.
Deixa-ho reposar a la nevera almenys un parell d’hores perquè la sopa de cogombre es refredi bé.
I ja està. Serveix-ho i decora-ho amb cogombre tallat en daus petits i empolvora-ho amb una mica d’anet picat.
Bon profit!
Pots consultar la font aquí.