Crema de xampinyons

crema xampinyons

INGREDIENTS

500 gr. de xampinyons.
100 ml. de nata ATO per cuinar
2 grans d’all.
1 porro gran
500 ml de brou de pollastre o de verdures.
50 ml de vi blanc.
2 cullerades soperes de mantega ATO
Una mica de farigola i romaní, ja siguin frescos en branca o secs.
Una mica de formatge parmesà.
Oli d’oliva, sal i pebre negre mòlt.

ELABORACIÓ

1. Renta el porro i talla’l en tires fines.

2. Pela els alls i pica’ls en làmines fines.

3. Talla-li als xampinyons la part final del tronc i neteja’ls amb d’aigua freda per a eliminar la terra que puguin tenir. Reserva 3 o 4 tallats en rodanxes per a després saltar-les i decorar la crema, i la resta talla’ls en trossos com prefereixis.

4. En una olla tira la mantega ATO i una mica d’oli. Posa el foc a temperatura mitjana i afegeix els alls. Salta’ls uns segons i incorpora també el porro i una mica de sal i cuina-ho tot junt uns 5 minuts, el just perquè el porro es comenci a daurar una mica.

5. Si la farigola i el romaní són frescos, lleva’ls les branques i sobretot el romaní pica’l finit. Afegeix els xampinyons juntament amb la farigola i el romaní, ofegant-lo tot durant 5 minuts.

6. Agrega el vi blanc, puja la temperatura del foc i deixa que s’evapori l’alcohol, trigarà uns 2 minuts.

7. Afegeix el brou de pollastre i espera que comenci a bullir. Quan això succeeixi, baixa el foc i cuina’l amb l’olla tapada durant uns 15-20 minuts, fins que les verdures i els xampinyons estiguin tendres.

8. Cuinem els xampinyons laminats que havíem reservat. Fes-ho en una paella amb una mica d’oli, donant-los la volta quan s’hagin daurat per una cara, i afegeix una mica de sal i pebre negre.

9. Quan estigui tot llest toca triturar. L’ideal és usar una batedora de got o un robot. Tritura fins que la crema tingui una textura al teu gust i sempre pots afegir-li una mica més d’aigua o brou si la vols més fina i lleugera.

10. Afegim la crema a l’olla i afegim la nata ATO. I tornem a cuinar la crema a foc suau durant 5 minuts.

11. Prova-la i rectifica de sal si és necessari.

12. A l’hora de servir, posa-li per damunt unes làmines de xampinyó i una mica de formatge parmesà.

Bon profit!

Font: https://bit.ly/crema-xampinyons