Ingredients:
500 ml Llet sencera ATO
4 Ous talla L
200 g Formatge crema
120 g Sucre
1 Vainilla en rama
125g Sucre (per al caramel)
20g Aigua (per al caramel)
Elaboració:
Començarem preparant el caramel, per a això, en un cassó tirem el sucre i l’aigua i escalfem a foc mitjà fins a formar un caramel daurat, banyant seguidament el fons i els laterals del motlle. Reservem.
Escalfem la llet amb el sucre i la branca de vainilla oberta a la meitat, quan bulli la separem del foc i deixem que infusioni fins que estigui temperada. Preescalfem el forn a 190 graus.
En un bol gran batem els ous amb el formatge crema, li passem la batedora per a integrar bé els ingredients, li afegim la llet temperada colada i omplim els recipients per al flam.
Posem una font de forn amb aigua calenta i col·loquem el motlle al bany maria, ho enfornem a 180 graus durant una hora o fins que la barreja estigui quallada. Retirem del bany maria i deixem refredar a la nevera fins a l’endemà perquè agafi cos.
Bon profit!
Pots consultar la font aquí.