Ingredients
120 g de mantega ATO
1 ou de mida mitjana
400 g de farina de blat
120 g de sucre moreno
120 g de mel
2 o 3 culleradetes de gingebre en pols
2 o 3 culleradetes de canyella en pols
1 culleradeta de clavell mòlt o de nou moscada
Un pessic de sal
Elaboració
1.Comencem combinant la farina amb les espècies i la sal en un bol.
2. A continuació, tamisem bé la barreja de farina i espècies.
3. En un batidor de peu o a mà, batem la mantega ATO amb el sucre moreno fins que s’integrin completament.
4. Incorporem l’ou lleugerament batut i continuem batent.
5. Afegim la mel i un parell de cullerades de farina i seguim mesclant.
6. A poc a poc, anem incorporant la barreja de farina i espècies. Si ho fem a mà, serà més laboriós, però amb el batidor serà més fàcil.
7. La massa ha de quedar suau i no enganxosa; si cal, afegim una mica més de farina.
8. Estirem la massa entre dues fulles de paper de forn o film plàstic fins que tingui un gruix d’entre 0,5 i 1 cm.
9. Deixem reposar la massa a la nevera durant almenys una hora perquè es refredi i sigui més fàcil de manejar.
10. Passat aquest temps, retirem la capa superior del paper i fem servir un tallador per donar forma a les galetes. Podeu fer figures com homes de gingebre, arbres, ninots de neu, etc.
11. Col·loquem les galetes en una safata i les enfornem a 180ºC durant uns 15 minuts amb escalfor a dalt i a baix.
12. Un cop fora del forn, deixem refredar les galetes sobre una reixeta.
13. Un cop fredes, podeu decorar-les amb glaça de colors.
A gaudir!