Ingredients:
500g Maduixes
3 Rovells d’ou
125 g Sucre
250 ml Nata líquida per a muntar ATO freda
Elaboració:
Comencem pels rovells, els afegim en un recipient i els batem amb unes varetes. Mentre en un cassó posem aigua al foc, les batrem al ‘bany maria’.
Incorpora el sucre i continua batent amb les varetes, haurem de batre entre 3 i 5 minuts, quan notis que els rovells tenen un color groc pàl·lid i una textura lleugerament cremosa, ja tenim la textura. Deixem que es refredi.
Tallem en trossets les maduixes i ho triturem bé amb la batedora fins a aconseguir una espècie de puré.
Necessitem que la nata estigui bastant freda ja que ens costarà menys muntar. La muntem amb les varetes o la batedora. Quan estigui la nata bastant densa i formi pics ja tenim la textura desitjada.
Ara només ens queda abocar la barreja de rovells que hem deixat refredar amb la nata. Treballem aquesta barreja, és la base del gelat.
Després afegim el puré de maduixes a la barreja anterior i barregem fins a integrar els ingredients. Quan estigui ben barrejat tindrà una textura de crema, així ha de quedar.
Afegim la mescla de gelat de maduixa en un algun recipient metàl·lic ja que es refreden més ràpid. Introdueix-ho al congelador durant 4 hores.
Per a servir, ho hem de treure almenys 10 minuts abans a temperatura ambient, o introduir 1 minut al màxim al microones i deixar-ho reposar uns altres 5 minuts. Llest el teu gelat de maduixes casolà!
Bon profit!
Pots revisar la font aquí.