Ingredients de la lasanya de verdures per a 4 persones:
300 g de pasta fresca per a lasanya
1 carbassó
2 pastanagues
1 nap
2 alls
1 ceba
5 xampinyons
300 g d’espinacs frescos
4 cullerades de salsa de tomàquet casolana
100 g de mató
250 g de mozzarella fresca
Ingredients per a la beixamel de xampinyons:
75 g de mantega ATO
75 g de farina de blat
1L de llet sencera ATO
5 xampinyons
Una mica de sal, de pebre i de nou moscada
Elaboració:
Incorporem a la trituradora els xampinyons i ho triturem tot fins que quedi una pasta fina.
En una paella preparem un roux amb la mantega i la farina. Afegim els xampinyons i ho barregem. A continuació, a poc a poc, amb les varetes, afegim la llet i ho removem fins a aconseguir una salsa cremosa, sense grumolls. Afegim sal, pebre i nou moscada molta. Ho reservem.
Tallem totes les verdures i hortalisses. Han de ser trossos regulars i petits perquè en cada mos trobem una mostra de tots els ingredients. En una paella amb 2 cullerades d’oli, sofregim els alls, la ceba, el nap i les pastanagues.
Quan la ceba comenci a estar transparent, incorporar els xampinyons i el carbassó. Ho cuinem un parell de minuts, afegim la salsa de tomàquet i apaguem el foc. Ho reservem. Escalfem el forn a 220 °C.
A continuació, procedim al muntatge de la lasanya. Podem utilitzar motlles individuals o un motlle més gran per a tallar després les racions. Comencem cobrint amb la beixamel de xampinyons el fons del recipient i posant una capa de pasta fresca damunt.
Ho cobrim amb els espinacs crus, mató i passes al gust. Col·loquem una làmina de pasta.
Incorporem una porció generosa de sofregit de verdures que cobreixi per complet la pasta. Afegim un parell de cullerades de beixamel i formatge mozzarella. Repetim aquest pas fins que s’acabin les làmines de pasta i les verdures.
Acabem la lasanya amb pasta coberta amb la beixamel restant i formatge mozzarella.
Ho enfornem a 220 °C durant 35 minuts.
Bon profit!
Pots consultar la font aquí.