- 150 g de farina
- 150 g d’aigua
- 75 g de mantega ATO
- Nata ATO per muntar
- 4 ous
- un polset de sal
Preparació
Posar l’aigua, la mantega ATO i un polset de sal en una cassola al foc.
Quan la mantega ATO estigui completament desfeta s’hi tira de cop la farina i es deixa coure durant 2 minuts sense deixar de remenar. Es treu del foc i s’hi posen els ous, d’un en un, remenant amb cullera de fusta fins que quedin ben incorporats. La massa ha de quedar lliscosa, no clara.
Untar una la safata del forn amb mantega ATO.
Es posa la massa de les lioneses en una mànega amb cornet estrellat, i es van fent petits pics d’uns 2 cm sobre la safata, separats uns dels altres.
Es posen al forn preescalfat a uns 200º, i es deixen coure fins que siguin rossos, sense obrir el forn. Es deixen refredar.
Quan siguin freds, tallar les parts de dalt de cada profiterol en forma de tapa, i reservar-les. Omplir els profiterols amb nata ATO, amb l’ajut d’una mànega pastissera, fent que la nata ATO sobresurti.
Finalment, tornar a posar les tapes als profiterols de manera que quedin una mica de costat, com un barret… Es pot servir el plat amb xocolata líquida.