Ingredients
45 ml. de llet sencera ATO
65 g. de farina de blat especial per a rebosteria
4 g. de llevat químic
4 ous
50 g de sucre
50 g. de mantega ATO
2 cullerades petites d’extracte de vainilla
Un polsim de sal
Elaboració de la massa de pancakes:
El primer és separar les clares dels rovells. Separem en dos bols, al dels rovells li afegim la vainilla i la llet sencera ATO, batem fins que estiguin totalment integrats tots els ingredients. I en un bol muntarem les clares d’ou. Afegim el sucre i amb unes varetes manuals o elèctriques, muntem fins que aconseguir el punt de neu.
Afegim la farina i el llevat químic als rovells i ho batem bé perquè no quedi cap grumoll. Aquesta massa ha de quedar amb consistència espessa i cremosa.
Ara és el moment d’afegir les clares muntades a un altre bol amb la massa de les coques. Primer tirem un 1/3 de les clares sobre la massa de farina i integrem amb unes varetes de forma manual, integrant a poc a poc i amb cura de que no baixin les clares.
Després afegim la resta i integrem suaument, amb ajuda d’una espàtula i amb moviments suaus fins que estiguin totalment integrades en la massa. Reservem.
Preparació dels pancakes:
Posem una paella o crepera al foc, que la temperatura sigui baixa. I untem la paella amb una mica de mantega ATO, esperem que tingui una mica de mantega fosa.
Afegim una cullerada de la massa sobre la paella calenta i l’estenem suaument formant un cercle amb el cullerot.
Sempre a foc baix deixem que es cuinin uns 4 minuts per cada costat. Quan la part inferior està daurada i comencen a aparèixer bombolles en la superfície, li donem la volta amb una espàtula i continuem cuinant fins que estiguin daurats.
Una vegada preparat el pancake, veureu com fa l’efecte soufflé, el deixem refredar a la paella amb la tapa posada fora del foc durant un minut. Així evitarem que es baixin i perdin l’aire que hem aconseguit. Repetim el procés amb la resta de la massa.
Bon profit!
Pots consultar la font aquí.