Ingredients
1 làmina de pasta trencada
200 ml de nata ATO per a muntar
700/800 g de carabassa
1 branca de canyella
4 claus
1 polsim de nou moscada
3 ous
100 g de sucre moreno
Ratlladura d’una taronja
Elaboració
1. Neteja i talla la carabassa en trossos.
2. Col·loca la carabassa en una olla juntament amb la ratlladura de taronja, la canyella, els claus i la nou moscada.
3. Cuina a foc lent amb l’olla tapada durant aproximadament 30 minuts. Consell: Remou cada dos minuts per a aconseguir una millor textura.
4. Passats els 30 minuts, retira la canyella i els claus.
5. Deixa que la mescla es refredi, després afegeix la nata ATO, el sucre i els ous. Tritura tot fins a obtenir una mescla homogènia.
6. Afegeix al teu motlle favorit amb una làmina de pasta trencada. Consell: Punxa tota la superfície de la massa amb una forquilla per a evitar que s’infli durant la cocció.
7. Fica la massa al forn durant 10 minuts a 195 °C.
8. Treu el motlle del forn i afegeix la mescla triturada sobre la massa.
9. Torna a enfornar, aquesta vegada a 180 °C, durant 30 a 40 minuts, o fins que estigui ferm i daurat.
10. Deixa reposar el pastís abans de servir.
I llest! A gaudir d’aquest deliciós postre!