Ingredients:
85 g. de mantega ATO
2 cullerades de sucre
4 ous petits
225 ml. d’aigua
½ cullerada de sal (3 grams)
110 g. de farina de blat (meitat de força i meitat de rebosteria)
Per a la nata muntada:
500 ml. de nata per a muntar ATO
5 cullerades de sucre
Crema de xocolata:
200 g. de xocolata 50% cacau
30 g. de mantega ATO
Elaboració:
En un cassó escalfem l’aigua fins que bulli amb la mantega, el sucre i la sal. En aquest moment baixem el foc i el deixem a temperatura mitjana fins que la mantega s’hagi fos.
Apartem el cassó del foc i afegim la farina d’una tota junta. Batem amb una cullera de fusta fins que comenci a integrar-se, durant uns segons i tornem a posar el cassó al foc.
Amb la cassola al foc removem la massa sense parar fins que es forma una bola que es despegui de les parets amb facilitat. El que necessitem aconseguir és que la massa evapori la major quantitat d’humitat possible, que ens quedi una massa ben seca.
Veiem que en el fons de la cassola s’anirà formant una pel·lícula i que cada vegada la bola és més compacta. Aquest procés durarà uns 3-4 minuts. Sabrem que la massa està llesta quan en tocar-la amb el dit aquest ens queda net, sense restes de cap mena.
Retirem la cassola del foc i fem amb la cullera de fusta un buit en el centre. Afegim el primer ou i l’integrem removent sense parar amb la cullera.
Fins que s’hagi absorbit l’ou íntegrament amb la massa no afegirem el següent. Procedim de la mateixa manera amb la resta d’ous. Ens ha de quedar una textura bastant espessa, de tal forma que quan fem les porcions en la safata aquestes no s’escampin.
Si en afegir el penúltim ou veiem que ja no necessita cap altre, no inclouríem el quart. El pes dels ous pot variar molt d’unes grandàries a uns altres.
Emplenem la màniga amb la pasta i ho afegim sobre un paper de forn. Fem porcions petites d’uns 2 cm de diàmetre per 1 cm. d’alt, més o menys.
Hem de tenir la precaució de separar les porcions ja que la massa creixerà bastant durant el procés. Podeu fer dues fornades més separades. Els untem tots amb ou.
Amb el forn prèviament calent a 200 °C, enfornem els profiterols durant 20 minuts.
Retirem del forn i deixem sobre una reixeta fins que s’hagin refredat totalment abans d’omplir-los.
Preparem la nata muntada amb sucre batent la nata bé freda amb el sucre.
Preparem la crema de xocolata barrejant en un cassó la mantega i la xocolata fins que s’hagin fos tots dos. Ja fora del foc incorporem la nata i batem bé fins que la mescla quedi llisa i brillant.
Deixarem refredar la crema de xocolata abans d’emplenar els profiterols.
Per a emplenar els profiterols els tallarem per la meitat només fins a la meitat del seu diàmetre. Els profiterols quedaran amb una boca gran oberta i buida. Amb una màniga pastissera emplenem amb la nata muntada cada profiterol.
Finalment amb una cullera o un biberó de cuina banyem tots els profiterols amb unes línies de xocolata.
Bon profit!
Pots consultar la font aquí