Ingredients
1 llàmina de massa trencada
3 ous
8 tomàquets cherry (opcional)
200 grams de carbassó
1 ceba
½ porro
150 grams de formatge mozzarella ratllat (opcional)
100 ml de nata ATO per cuinar
Sal, pebre i nou moscada al gust
Oli d’oliva
Elaboració
1. Preescalfa el forn a 180ºC durant uns 5 minuts.
2. Estén la massa trencada en un motlle per a pastís. Punxa el fons amb una forquilla i col·loca-la al forn preescalfat durant 15 minuts perquè es dauri una mica. Pots conservar el paper de la massa i posar-lo a sota, o si no, assegura’t d’enfarinar el fons del motlle per evitar que s’enganxi.
3. Mentrestant, talla totes les verdures (excepte els tomàquets) i sofregiu-les en una paella amb una mica d’oli d’oliva fins que estiguin tendres. Després, col·loca-les en un colador per eliminar l’excés d’oli.
4. En un bol, combina la nata ATO i el formatge mozzarella ratllat amb els ous batuts, la sal, el pebre i un pessic de nou moscada.
5. Afegeix les verdures a la mescla d’ou, barreja bé i aboqui-ho sobre la massa, distribuint de manera uniforme.
6. Per decorar la quiche, col·loca els tomàquets tallats per la meitat a la part superior.
7. Forneja durant 30-35 minuts a 180º o fins que la quiche estigui daurada i ferma.
8. Deixa refredar uns minuts abans de tallar la quiche en porcions i servir.
A gaudir!