Ingredients:
1 làmina de pasta brisa
2 porros
100g d’espinacs frescos
350 g Salmó fresc
150 ml Llet ATO sencera
100 ml Nata líquida per cuinar ATO
3 Ous
Sal
Pebre negre mòlt
Nou moscada mòlta
Oli d’oliva verge extra
Elaboració:
Comencem dipositant la làmina de pasta brisa sobre el motlle folrat amb paper d’enfornar i pinzellant-la amb una mica d’ou batut, per a segellar-la i evitar que s’estovi pel farciment. La cobrim amb un altre paper d’enfornar i afegim al damunt llegums secs. Introduïm el motlle en el forn preescalfat a 160 °C durant 30 minuts. Retirem els llegums i el paper d’enfornar i tornem a introduir el motlle en el forn uns altres 3 o 4 minuts més.
Mentrestant, preparem el farciment, trossegem els porros i els espinacs. Posem una mica d’oli en una paella i quan estigui calenta afegim el porro i una mica de sal, i l’ofeguem durant uns minuts fins que estigui tendre, seguidament afegim els espinacs i continuem ofegant fins que les verdures quedin lleugerament tendres, uns 3-4 minuts.
En un bol batem els ous, afegim la nata, la llet, la sal, el pebre i la nou moscada i tornem a batre fins a integrar. Repartim els porros i els espinacs juntament amb el salmó tallat en quadrats sobre la massa, escorrent bé el peix de l’oli que solta i seguidament afegim la mescla d’ous i nata sobre la quiche. Ho cuinem al forn, preescalfat prèviament a 180 °C durant uns 25-30 minuts.
Bon profit!
Pots consultar la font aquí.