Tronc de Nadal

Aprèn a preparar un tronc de Nadal de xocolata blanca per sorprendre els teus convidats aquestes festes. Unes postres perfectes per a les celebracions més especials i per compartir en família.

Pren nota i posa-ho en pràctica!

Ingredients

Per a la crema de llimona:
100 mil·lilitres de suc de llimona
200 grams de formatge mascarpone
100 grams de sucre
60 grams de mantega tradicional ATO
2 ous
1 llimona (ratlladura)

Per a la xocolata blanca:
200 grams de xocolata blanca
200 mil·lilitres de nata per a muntar ATO
120 grams de farina de blat

Per a la planxa de bescuit genovès:
120 grams de sucre
6 ous
1 polsim de sal
Neteja

Elaboració:

Afegeix en un bol la ratlladura d’1 llimona, 100 ml de suc de llimona, 100 g de sucre i 2 ous a temperatura ambient.

Bat tots els ingredients i porta’ls al microones 1 minut a màxima potència. Treu-ho del microones i bat-ho amb unes varetes.

Torna a escalfar al microones la crema. Aquesta vegada durant 30 segons a màxima potència. Bat la crema i repeteix aquest pas 2 vegades més.

Deixa que la crema de llimona es refredi i deixa-la a la nevera 4 hores o d’un dia per a un altre.

Xocolata blanca
Per a fer la xocolata blanca, prepara un bol gran apte per a microones i posa els 200 g de xocolata blanca tallada en trossos.

Afegeix sobre la xocolata 200 ml de nata per a muntar i escalfa el bol al microones 1 minut i 30 segons a màxima potència.

Retira el bol del microones i espera 2 minuts abans de barrejar els seus ingredients.

Deixa refredar la mescla, cobreix-la amb paper film i deixa-la a la nevera 4 hores, o d’un dia per a un altre abans de muntar-la.

Bescuit genovès
Per a fer la massa de bescuit genovès separa les clares de 6 ous, afegeix un polsim de sal i munta les clares fins que quedin blanques i espumoses.

Afegeix 60 g de sucre i continua muntant a màxima potència 2 minuts, o fins a haver integrat bé el sucre en les clares, i aquestes estiguin fermes i brillants.

D’altra banda, munta les gemmes. Afegeix a les gemmes 60 g de sucre i bat-les fins que tripliquin el seu volum i quedin d’una textura espumosa i de color pàl·lid.

A continuació, afegeix en el bol de les gemmes batudes les clares muntades, a poc a poc per a no baixar l’aire que conté la massa.

Afegeix a les gemmes i clares muntades 120 g de farina de blat tamisada i barreja-la amb cura.

Estira la massa del bescuit sobre una safata folrada amb paper de forn i enfornar 20 minuts a 170 °C, amb la funció a dalt i a baix.

Espera un parell de minuts perquè no estigui molt calent i després enrotlla la massa de bescuit sobre si mateixa. Deixa-la enrotllada mentre prepares la crema interior del pastís.

Tronc de Nadal blanc
Per al farciment bat la crema de llimona amb 200 g de formatge mascarpone.

Omple la massa de bescuit genovès amb el farciment de la crema de llimona. Després enrotlla el bescuit.

Bat la crema de xocolata fins que quedi una crema lleugera.

Talla el bescuit per a imitar la forma d’un tronc.

Estira la crema de xocolata sobre el bescuit i fes solcs usant una forquilla.

Acaba el tronc de Nadal amb ratlladura de llimona. Decora al teu gust i gaudeix d’aquestes tradicionals postres nadalenques.

Bon profit!

Consulta la font aquí.